LightWEB
LightWeb
 
 
 -  B R I N G E B Æ R  T I L   H V A ?  -


Om bringebær
Bringebær har vært kjent og spist så lenge det har bodd folk i Norge. Så langt tilbake som fra steinalderen har man funnet så store mengder bringebærsteiner på et sted at det antakelig er avfall etter saftpressing.  Bringebær inneholder ikke stoffer som gjør at de holder seg slik som f. eks. molte og tyttebær. Det var derfor ikke lett å oppbevare dem i gamle dager, da folk hadde lite eller ikke noe sukker. Derfor ble de nok for det meste spist ferske. Enkelte laget likevel kokt, sur saft og surt syltetøy av bæra. Da de kokte lenge, slik at det meste av vannet dampet bort, ble syltetøyet mer holdbart. Noen laget også vin av bæra. Men folk i Norge laget nok oftere te av bladene enn vin av bæra. Bringebæra ble brukt til medisin og som drikke til maten. De som hadde råd til sukker, laget saft og syltetøy som var mer holdbart. Etter hvert som sukker ble mer vanlig rundt århundreskiftet (rundt 1900), var bringebær av de første bæra som ble saftet og syltet.  I middelalderen var det munkene i klostrene som begynte å dyrke bringebær. Munkene hadde ansvar for folk som var syke, og bringebær var kjent for å kunne hjelpe mot mange plager. Munkene var glade i det som smakte godt. Derfor ble bringebær dyrket i klosterhagene sammen med andre urter og matplanter.
 
Det er kontinuerlig utvikling av nye sorter.
Vi har 12 sorter: Asker, Veten, Glen Ample, Stiora, Tambar, AgonQueen, Frosta, Orion, Polka, Elida, Niniane og gul Varnes.
 
Bringebær, - til hva? 
Spis nyplukkede bringebær!
I gamle dager spiste folk bringebæra da den var nyplukket. De hadde ikke utviklet gode konserveringsmetoder, og bæra smakte fortreffelig uten tilsetninger. Det gjør den fortsatt! Vi anbefaler bringebær som knask, - istedet for usunn, feit, søt snacks!
Prøv du også! Nyplukket bringebær er nydelig, ... og sunt!
 
"Villbringebær" ?
Det nærmeste du kommer villbringebærsmak, er sorten Asker. Bærene er søte, lyse, ”små” og har en utsøkt aroma. Tambar er en slektning av Asker og er også "vill" i smaken!
 
Bringebærsmoothie?
Lag noe godt som også er sunt!
Bruk nyplukket bringebær eller frys den og bruk den i nydelig smoothie utover vinteren!
 
Bringebærsyltetøy?
Vi anbefaler rørt syltetøy av Veten pga at syltetøyet blir friskt rødt og har en utsøkt smak når du blander litt sukker i. Orion og Elida er lyse, søte sorter, - du trenger mindre sukker og får et litt ”lysere” syltetøy. Utover vinteren anbefaler vi at du tar en kurv dypfryste Glen Ample, tiner den i kjøleskapet over natta, rører inn sukker og spiser på frokostbrødskiva, - nydelig.
 
Bringebær til dessert?
Glen  Ample, Tambar og Stiora anbefales som dessertbær pga frisk rød farge og rund, søt smak.  Glen Ample er faste bær som holder fasongen fint og som derfor også egner seg godt til dypfrysing. Tambar og Stiora er søtere, lysere sorter.
 
Bringebær til dekor?
Glen  Ample anbefales pga at bærene er faste og store. Vi anbefaler å kombinere med gule bringebær, - Varnes. Når vinteren kommer, anbefaler vi å ta opp en kurv dypfryste Glen Ample som du tiner i kjøleskapet i løpet av natta og som så kan settes på kaken uten at safta fra bæra renner utover i kakekremen. Litt syrlig og et flott syn!
 
Bringebær til saft?
Veten egner seg godt til saft. Godt modne bær gir saft med knallrød farge og har en utsøkt smak.
 
 
 
 


 

 
 
 
 
 
 
 
XRumer 19.0 + XEvil 4.0: nyskapende programvare kompleks for å bryte noen Captcha 1. Kraftig Neuronets: XEvil OCR kan løse mer enn 12000 av ulike typer Captcha ' s, inkludert slike populære, som for eksempel Google CAPTCHA ' s ReCaptcha v2, v3 (i XEvil 4.0 Ultra bare!), Captcha.Com, SolveMedia, Bing-Captcha, Facebook-captcha og Bitfinex-captcha, Yandex-captcha, DLE-captcha, VBulletin-Captcha, og en rekke andre typer! 2. Svært Høy hastighet og presisjon: anerkjennelse hastighet 0.01 .. 0.02 andre per bilde (men bare 1 sekund i DEMO-versjon!), XEvil kan omgå og løse bredt typer spekter av captcha med høy presisjon, uten avhengig av vanskelighetsgrad, forvrengning, lyder, skrifttyper, farger. 3. Veldig enkle BRUKERGRENSESNITTET: bare 3 viktigste knappene for å starte anerkjennelse, så XEvil lett å bruke, med et bredt spekter av programmer SEO, SMM, Analytics, Masse Auto-Registrering/Innlegg/Sende/Bruteforcing/CryptoCurrency Mining programmer. Interessert? ;) Bare gjøre søk i google "XEvil Gratis".

© LightWeb